Uzès i Sør-Frankrike er en åpen, livlig og munter småby med et svært trivelig torg, Place aux Herbes, omgitt av dype bueganger der butikkene stiller ut varene sine. For butikker er det mange av i denne historiske lille byen fra romertiden. Over 400 hundre stykker skal det være totalt i Uzès; alt fra lokale spesialiteter som oliven og trøffel vin, ost og honning, til kjøkkenutstyr, stoffer, kunsthåndverk, møbler, lamper, tepper, lærvarer, glass og keramikk.
[adning id=”36830″]
Uzés – en gammel, populær markedsby
På markedsplassen er det flere kafeer og restauranter med utendørs servering, og her samler det seg både turister og fastboende på dag- og kveldstid for å nyte en forfriskning eller treffe kjente. På Place aux Herbes arrangeres dessuten distriktets største marked hver lørdag, med stor tilstrøming av nysgjerrige som ønsker å gjøre et kupp. Ved siden av denne markedsplassen finner du Palais de Duches de Uzès med flotte bygninger, tårn og familievåpen på taket.
Mer om Uzès i Sør-Frankrike
Uzès er nesten i sin helhet omsluttet av Boulevard Gambetta. Innenfor finner du en middelalderbyplan med en mengde brosteinssmug, smale gater, bueganger og eldgamle bygninger. Her finner du blant annet Cathédrale de Saint Theodorit var opprinnelig fra 1200-tallet, men ble ødelagt i 1563 under religionskrigene og gjenoppbygd slik den står nå på 1700-tallet – fortsatt med det flotte, høye og runde Tour Esterelle fra 1200-tallet intakt. Kun tårnene står igjen etter de to andre chateau’ene som var her i middelalderen – kongens og biskopens. Det er mye å se hvis du går på oppdagelsesferd her. Blir du sliten, kan du alltids slå deg ned i skyggen på en kafé og leske deg med lokale produkter.
Pont de Gard – den romerske akvedukten
Sørvest for Uzès, på vei mot storbyen Nimes 20 kilometer unna, finner du den enorme akvedukten Pont du Gard i tre etasjer, som var en del av vanntilførselen fra kildene i Uzès til Nimes, 48 kilometer unna. Den 275 meter lange Pont du Gard ble bygget under Augustus i år 16 før Kristus og er med sine 49 meter den høyeste akvedukten romerne noen sinne bygde. Øverste etasje frakter vann, mens den nederste ble brukt som vei. ”Andre etasje” var nødvendig for å oppnå tilstrekkelig høyde til å komme på nivå med vannkanalen. Mange benytter anledningen til å ta seg et bad i elven.
[adning id=”36063″]
[mappress mapid=”72″]